Haid kembali Teratur Dengan GLA Complex

Haid tidak teratur sangat berkait rapat dengan hormon. Ada sebahagian wanita yang mengalami haid tidak teratur dalam satu tempoh yang agak lama. Ada yang dua bulan sekali malah lebih menyedihkan ada yang dalam tempoh setahun hanya dua atau tiga kali sahaja datang haid.

Stress?

Ya! siapa kata bagi mereka yang mengalami masalah haid tidak normal ini tenang – tenang saja? Selalu saja tengok kalender dan menanti bilakah haid hendak datang.

Sedih bila melihat mereka yang sering sahaja teratur haidnya setiap bulan. Terasa diri sendiri tidak normal seperti wanita yang lain.

Namun begitu, mengalami haid tidak teratur, bukan merupakan suatu masalah yang kekal sehingga akhir hayat. Sebaliknya ia boleh di atasi.

Lihat sahaja seperti wanita di bawah ini..

atasi-haid-tidak-teratur

Haid wanita tersebut kembali teratur setelah mengamalkan GLA Complex.

Apa itu GLA Complex?

GLA Complex merupakan suplemen yang mengandungi Gamma Linolenik Asid (GLA) yang diekstrak daripada bunga Borage sebagai bahan utamanya. Setiap kapsul mengandungi 300 mg GLA.

Malah bukan itu saja, GLA Complex turut mengandungi Linolenk Asid (LA), vitamin E dan juga minyak bunga matahari

Kandungan GLA sangat terkenal dalam membantu mengawal selia hormon dengan lebih baik. Tambahan pula, GLA merupakan salah satu asid lemak perlu dalam badan iaitu Omega 6.

Asid lemak perlu Omega 6 tidak boleh dihasilkan oleh badan sebaliknya perlu didapati daripada sumber makanan dan tumbuhan.

GLA Dan Hormon

GLA membentuk prostaglandin yang mana bertindak untuk membantu mengawal pengawalan hormon, menyokong keseluruhan fungsi hormon dalam badan serta menguruskan pertumbuhan sel dengan lebih baik.

 

Sekiranya badan tidak mempunyai prostaglandin yang cukup, seseorang mempunyai kecenderungan yang tinggi untuk membentuk pembekuan darah, keradangan, tekanan darah tinggi, iritasi saluran pencernaan, fungsi imun yang lemah, kemandulan, percambahan sel, kanser dan peningkatan berat badan.

 

Berminat?

Boleh dapatkan GLA Complex anda dengan segera bagi membantu mendapatkan haid yang teratur.

Boleh terus klik di bawah..

beli-sekarang

6 thoughts on “Haid kembali Teratur Dengan GLA Complex

  1. GLA ni pun sngat bagus utk mereka yg ada senggugut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge