Emosi Tidak Stabil Ketika Haid? Vitamin Ini Boleh Bantu Anda

Bad mood atau stress seringkali berlaku kepada wanita haid. Emosi kadangkala baik dan adakalanya berasa cepat marah. Umumnya perubahan emosi ketika haid ini kelihatan biasa dan normal.

Namun, tahukah anda bahawa terdapat vitamin yang sangat membantu berkaitan dengan emosi kita?

Vitamin B sangat terkenal dalam keupayaannya dalam membantu melegakan stress dan tekanan serta mempengaruhi emosi dengan lebih baik. Vitamin B bukanlah sejenis satu vitamin semata-mata. Sebaliknya merupakan sekelompok vitamin B yang mempunyai peranan yang tersendiri.

Satu kajian yang dijalankan di Universiti Swinburne, Melbourne menunjukkan bahawa perserta yang mengambil vitamin B mempunyai penurunan tekanan kerja sebanyak 20 peratus.

Begitu juga perubahan emosi yang dialami oleh wanita haid. Pengambilan vitamin B boleh membantu meredakan tekanan dan keletihan. Malah, bukan itu sahaja, pengambilan vitamin B juga sangat berkait rapat dengan kitaran haid wanita.

Vitamin B boleh didapati dalam sumber makanan dan makanan tambahan ataupun suplemen. Jika anda mencari vitamin yang mengandungi lengkap kesemua 8 jenis vitamin, B Complex ada jawapannya.

MEMPERKENALKAN..

b-complex shaklee

B-Complex merupakan suplemen vitamin B yang lengkap dengan kesemua 8 jenis vitamin B di mana vitamin B memainkan peranan penting  untuk fungsi tubuh kerana ia membantu menukarkan makanan kepada tenaga untuk sel – sel anda.

Kesemua 8 jenis vitamin B ini perlu ada pada vitamin B kompleks untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.

Vitamin B merupakan vitamin larut air. Oleh itu sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya akan disingkirkan melalui sistem pencernaan.

Sistem penyerapan bioaktif berpaten merupakan keistimewaan B – Complex Shaklee. Asid folik, yang merupakan salah satu jenis vitamin B tidak mudah diserap oleh tubuh badan.

Dan hampir 99 peratus asid folik yang terdapat di pasaran bersiat sintetik.

Maka, Shaklee membangunkan sistem penyerapan bioaktif berpaten yang menjadikan nutrien ini lebih mudah diserap untuk menyokong penyerapan.

Teknologi berpaten ini hanya  dimiliki oleh Shaklee sahaja.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge